Sammenlign samlelån

Samlelån eller refinansiering, er en smart løsning hvis du har meget gæld og gerne vil have det konverteret til en lavere rente og større økonomisk overblik. Ved at samle din gæld hos én udbyder, kan du opnå væsentlige besparelser og styrke din egen privatøkonomi.

Vi viser dig hvilke udbydere der kan hjælpe online. Husk på du altid kan ansøge uforpligtende og se hvad de kan tilbyde dig, inden du tager din endelige beslutning.

Ansøg om samlelån online

 

Fordele ved samlelån

Der er flere fordele ved samlelån, men det er særligt værd at nævne to centrale:

  • Spar penge via lavere renteomkostninger
  • Få større økonomisk overblik

Disse er de to primære ved refinansiering og det bør bestemt være nok til at gøre det attraktivt for dig, hvis du sidder med dyr gæld. Eksempelvis fordi du tidligere har optage dyre kviklån.

En tredje fordel er, at du bliver langt mere kreditværdig, hvilket bl.a. kan være en stor fordel såfremt du skal søge billån eller boliglån på et tidspunkt. Her vil de kigge på din gæld og der har størrelsen og omkostningerne, naturligvis en indvirkning på hvor sund din økonomi fremstår.

Refinansiering hos online bankerne, har været en mulighed i flere år, men er særligt blevet udbredt på det seneste. Det er sket i takt emd at flere danskere er blevet mere pris -og økonomisk bevidste, samt at mange har optage dyr gæld. Her er refinansieringen på at komme af med den dyre gæld og få bedre orden på økonomien igen.

De fleste vil gøre det med besparelser for øje, men undervurder heller ikke værdien af et større overblik over din privatøkonomi, hvor du blot skal betale til én udbyder. Frem for der skal betales til tre forskellige, på forskellige datoer og hvor du muligvis ikke har overblik over hvad ydelsen er samlet set.

Er refinansiering noget for mig?

Er du i tvivl om refinansiering er noget for dig? I tvivl om hvor meget gæld du skal have, for at det kan betale sig. Der er rent faktisk ikke nogen hovedregel for, hvornår det kan betale sig, og hvornår det ikke kan.

Specielt fordi det er gratis og uforpligtende at ansøge, kan du altid undersøge muligheden og derefter tage beslutningen. Det kan være vanskeligt at gøre på forhånd. Udgangspunktet bør være du har mindst to dyre lån.

Om du så har 2-3 kviklån med en samlet gæld på 20.000 kr. eller et par større forbrugslån på tilsammen 50.000 kr. behøver ikke gøre den store forskel.

Hovedreglen er, at jo dyrere lån og højere renter, desto flere penge kan du spare. Hvilket betyder at samlelån kan være en god løsning for dig. Her bør gældens størrelse ikke afgøre om du søger refinansiering.

Det er klart, at typisk vil det give mest mening hvis du har en gæld på mindst 15-20.000 kr. men det er alt sammen noget den enkelte udbyder, kan hjælpe dig med at vurdere. De vil jo typisk blot tilbyde dig en løsning, såfremt du kan spare penge på det.

Kan jeg søge samlelån?

Der gælder helt de samme krav for samlelån, som det ellers kendes fra online markedet. Det betyder du typisk skal være mindst 18 år, ikke stå i RKI og være dansk statsborger. Det er de tre standard krav. Nogle steder kan du så opleve at alderskravet er på enten 20 eller 23 år.

Du bør derfor have gode muligheder for at komme i gang. Bemærk at du under ansøgningen nogle gange skal angive, at du ønsker et samlelån, så udbyderen ved dette.