Sikkerhed

Når du skal låne penge, så er det vigtigt, at sikkerheden er helt i top – uanset, om du skal låne små eller store beløb. Sikkerheden skal bare være i top – er den ikke det, så bør du finde en anden udbyder. Der er mange steder, hvor du kan låne penge, så det bør ikke være et problem, at finde en udbyder, som tilbyder dig gode lånemuligheder. Det handler blot om, at finde de helt rigtige udbydere blandt de mange forskellige virksomheder.

De normale typer af sikkerhed

Der findes generelt flere typer af sikkerhed, når der er tale om lån. Den ene er sikkerheden hos udbyderen, altså sikkerheden for, at udbyderen ikke går konkurs osv.

Derudover findes der sikkerheden du kan stille bag lånet og det er den man skal overveje, hvis du overveje at ansøge. Der vil typisk være tale om følgende former for sikkerhedsstillelse:

  • Fast ejendom
  • Bil
  • Pension

Det to førstnævnte er mest udbredt og det med god grund. Der er mange fordele ved at låne penge uden sikkerhed, hvor den væsentlige ulempe er at renteomkostningerne typisk bliver en smule højere.

Den primære årsag til at mange danskere vælger at stille sikkerhed i hus, bil eller pension, er med ønsket om at søge store lån på fx. 800.000 eller 1 million. Disse lånebeløb kan ikke ansøges på nettet, men i banken, der vil kræve at du kan stille disse former for sikkerhed. Det er jo deres garanti for at få nogle penge retur.

Hvis du kan nøjes med beløb under 300.000 kr. har du mulighed for at søge om det på nettet – vel og mærke uden der skal stilles sikkerhed.

Ansøg om store lån på op til 300000 kr. her

 

Sikkerhedsstillelse er reelt meget simpelt. Det betyder ganske enkelt, at hvis du ikke kan betale pengene tilbage, ja så mister du din bil, ejendom eller fremtidige pension. Vælger du at binde noget som sikkerhed, så får du også en væsentlig lavere rente på dit lån. Det er derfor noget, som du bør overveje, at der er både fordele og ulemper ved det – du kan jo miste det, som du har bundet som sikkerhed.

Har du bundet noget som sikkerhed, så bør du også søge rådgivning, hvis du der opstår problemer eller spørgsmål i forbindelse med lånet. Når der står ting på spil, så bør du hellere søge rådgivning for tidligt end for sent. Udvikler lånet sig først til gæld, så kan det hurtigt blive uoverskueligt – derfor bør du undgå det.