Santander Bank køber GE Money Bank i Norden

En interessant og dugfrisk nyhed fra lånemarkedet. Santander Bank har nemlig købt GE Money Banks forbruger afdeling i Skandinavien, for et svimlende beløb på 700 millioner euro. Det beretter Reuters.

Købet understreger endnu en gang bankens ambitioner på det europæiske marked. GE Money Bank er længe været veletableret i Norden og det får spanske Santander nu stor glæde af.

Læs mere om nyheden her. 

 

Køber bliver gennemført i 2014

Nok er købet lavet, men handlen menes først at blive gennemført i den sidste del af 2014. Det er klart, at man ikke bare sammenlægger to så store afdelinger og virksomheder uden besvær. Det kræver planlægning og en masse tilpasninger.

Lige siden de entrerede på det danske lånemarked, har de presset konkurrenterne på renterne og ikke mindst på deres lånebeløb. De tilbyder som de eneste internetlån på op til 350.000 kr. hvor “grænsen” førhen lå på 300.000 kr.

Det bliver spændende at se hvilken indflydelse det får på lånemarkedet. GE Money Bank er allerede en af de få, der tilbyder forbrugere beløb på over 200.000 kr.

Mange spørgsmål presser sig på. Hvilken indflydelse for det på eksisterende lånekunder i GE koncernen? Hvad betyder det for deres løsninger fremadrettet?

Mkom vil følge udviklingen tæt på vores nyhedsside om lån og finans. Et interessant køb på mange måder.