RKI sletning

Sletning i RKI

Står man registreret i RKI, så kan det hurtigt blive en lang og kompliceret proces at få et nyt lån. RKI er nemlig et indeks over folk, som ikke tilbagebetaler sin gæld. Et dårlig betaler kartotek kan man kalde det.

Betaler du ikke dit lån tilbage, så risikerer du at blive registreret i Ribers Kredit Information, præcis som hvis du ikke betaler dit mobilabonnement eller din elregning.

Det er næsten så godt som umuligt at få et lån, hvis du er registreret i RKI. Derfor bør du undgå det helt fra starten, så du ikke har problemer med at skaffe finansiering i fremtiden. Der er kun én vej ud og det er ved at tilbagebetale din forfaldne gæld. I visse tilfælde kan du lave en særaftale med dine kreditorer.

Sådan bliver du slettet i Ribers Kredit Information

Det er aldrig rart at stå registreret i et indeks fyldt med folk, som har meget gæld og en elendig økonomi. Det er træls og det ødelægger muligheden for, at få et nyt lån i flere år. Er skaden sket, kommer vi her med gode råd til, hvordan du kan blive slettet.

Der kan jo være utallige årsager til at du er havnet i Ribers. Vi anbefaler altid at du starte hele sletningsprocessen ved at tage kontakt til en ekspert på området. De vil kende til dine muligheder i den konkrete sag.

Helt generelt handler det om at tage fat i de kreditorer der har meldt dig til Ribers. Det kan være alt fra 1 til mange kreditorer. Det er dem du skal have betalt tilbage, for at få gennemført din RKI sletning.

Der er dog én smart fint, man kan overveje hvis det ser sort ud. For efter fem år bliver du fjernet i Ribers, men din gæld bliver ikke fjernet. Den skal stadig betales tilbage, selvom du ikke er en del af RKI mere. Man kan derfor stille spørgsmålstegn ved om der er grund til at vente 5 år på dette?

Er gælden helt uoverskuelig og enorm, så hedder løsningen gældssanering. Det har Mkom.dk beskrevet andetsteds på hjemmeside. Det bør være din sidste udvej og er kun løsningen i ekstreme tilfælde med stor milliongæld.

Står du i RKI på grund af lån, så bør du tilbagebetale det nyeste først. De “gamle” lån vil blive fjernet efter fem år, så derfor bør du betale de nyeste tilbage, så du hurtigst muligt kommer ud af RKI. Det gælder om at være smart, hvis man er havnet i Ribers Kredit Information. Og ikke mindst læne sig op ad eksperter på området.

Du må ikke falde for alle de “gode” tilbud. Der findes virksomheder og hjemmesider som lover dig urealistiske ting. Fælles for alle er, at de IKKE kan få dig fjernet medmindre du tilbagebetaler din gæld, eller laver en særlig aftale med kreditorerne.

Lån med og uden RKI

I lånemæssig sammenhæng er det vigtigt at vide, du ikke kan søge forbrugslån når du er registreret som dårlig betaler. Det viser en dårlig kreditværdighed, hvor du enten har stor gæld allerede og har forsømt dine eksisterende kreditorer. Det er derfor ikke en mulighed.

Du kan sagtens udfylde en ansøgning hos diverse firmaer, men de kommer til at kredittjekke, hvorefter din låneansøgning bliver afvist. Selv hvis du finder en udbyder der tilbyder lån trods RKI, bør du være meget varsom. Du kan læse mere om det at låne penge trods RKI registrering her.

Hvis du ikke er registreret eller hvis du får fjernet dig fra listen – hvilket vi stærkt anbefaler – så vil du igen kunne søge hos de fleste udbydere online.