Nye tider på låne -og boligmarkedet

Det er i den grad nye tider på låne -og boligmarkedet. Finanskrisen har siden 2008 haft en stor indvirkning på den danske økonomi og verden generelt.

Mkom.dk ser nærmere på udviklingen på to af de mest centrale markedet for mange danskere. Bliv klogere på de seneste nyheder og ændringer, du bør kende til. 

 

Huspriserne de højeste siden 2011

Den seneste nyhed fra boligmarkedet er, at nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at huspriserne er på det højeste niveau siden 2011.

Et klart tegn om at boligmarkedet har været på vej i den rigtige retning længe, kulminerende med nye stigninger i salgspriserne.

Det er bare værd at huske på at 2011 stadig var efter Finanskrisens værste måneder og man skal derfor ikke lægge for meget i tallene.

Den boligboble mange omtalte før Finanskrisens udbrud rummer fortsat højere boligpriser og vi skal kun være glade for vi ikke er nået det niveau endnu – for det ville være faretruende!

Men som boligejer er det helt sikkert positivt nyt og for det danske samfund, kan det forhåbentlig sætte ekstra gang i privatforbruget.

 

Boliglån er stadig billigt

Selvom det har været billigere at lave boliglån, har du stadig rigtig gode muligheder som boligkøber. Det betyder at der fortsat vil være gode chancer for at komme godt ind på boligmarkedet.

Dels med et fornuftigt boliglån og med en bolig til en acceptabel pris. De nyeste stigninger i boligpriserne bør i hvert fald ikke afskrække dig helt.

Flere medier meldte i 2013 om, at det aldrig havde været billigere at komme ind på boligmarkedet. Så heldig er du ikke i midten af 2014, men forholdene er fortsat meget gunstige, ud fra et økonomisk synspunkt.

 

Lånemarkedet på nettet

Det er ikke kun på boligmarkedet at der sker væsentlige ændringer nærmest måned for måned. På lånemarkedet online er der ligeledes nye tider på vej. Først og fremmest har Santander Bank netop opkøbt GE Money Bank, hvilket vil være med til at ændre visse forhold og muligheder for lånere på nettet.

For selvom effekten af opkøbet endnu er uvist, kommer det sandsynligvis til at have en eller anden betydning for dere låneaktiviteter.

Coop Bank er kommet

Coop er nok bedst kendt som en supermarkedskæde, hvor vi laver vores daglige indkøb. Nu er de startet med at tilbyde deres medlemmer og kunder nye services, via Coop Bank.

Det er et forbrugslån hvor du kan låne 20.000 – 100.000 kr. og uden du skal stille sikkerhed bag. Det er en helt bevidst strategi, at de frasiger sig kunder der kun ønsker at låne småbeløb.

Se også: Lån på 50000 kr. 

Coop Bank tilbyder en debitorrente på 10,921 % i skrivende stund. En konkurrencedygtig rente, der gør dem til et frisk pust på lånemarkedet online. Det bliver spændende at se deres indtrængen på markedet og hvor dominerende de kommer til at være over de næste par år.

 

Alt i alt, er der sket meget på de fleste fronter og vi håber denne artikel har givet dig et indblik i de nuværende forhold. Det er i hvert fald vigtigt at være opdateret, uanset om man er boligejer, boligkøber eller overvejer at låne penge.