Låneråd og tips

Låneråd

Skal du låne penge, så er det vigtigt du har styr på de vigtigste ting, forinden du optager lånet. Det kan være en dyr fornøjelse, men hvis du har styr på tingene, så kan du spare både tid og penge.

Derfor kan du her finde nogle gode råd, som du kan bruge i forbindelse med et eventuelt lån. Det er en række råd, som du bør have styr på, inden du søger. Læs med lige her og få 4 gode tips med på vejen. 

Det skal du huske på, inden du låner penge

1. Vælg en troværdig udbyder

Det første råd er, at du bør vælge en udbyder, som har styr på tingene. Har udbyderen ikke styr på tingene, så er fundamentet ikke ordentligt. Der kan dermed opstå mange problemer med lånet – det kunne være dårlig kundeservice og lignende. Problemer du nemt kan undgå, ved at vælge anerkendte og erfarne selskaber.

Mkom fremviser kun de bedste og troværdige udbydere på markedet, men modtager altid gerne henvendelser, hvis du har en dårlig oplevelse med en af disse.

2. En fornuftig rente (og ÅOP)

Du bør aldrig vælge en udbyder, hvor renten er alt for høj. Det betyder, at du skal betale langt flere penge tilbage, end det egentlig er nødvendigt. Undersøg derfor nogle alternativer, sammenlign dem, og find dine bedste lånemuligheder.

Gør du det, så kan du hurtigt spare flere tusinde kroner i renter. Penge, som du kan bruge på lige netop det, som du måtte ønske. Husk at sammenligne lånetilbuddenes ÅOP, for at finde det billigste.

3. Hav en plan for lånet

Du bør ikke låne penge, hvis du ikke har en plan på forhånd. Du skal for alt i verden undgå, ikke at kunne betale pengene tilbage. Det kan betyde du kommer i Ribers Kredit Information, i yderste konsekvens. Står du i oversigten over dårlige betalere, bliver det svært at skaffe penge til noget som helst.

Overvej også en ekstra gang, om du har behov for et lån. Mange tror det er den eneste udvej, men der er mange brugbare alternativer. De fleste kan sagtens vente til den første, hvor løn og SU ofte udbetales. Det er i alle tilfælde at foretrække, da du dermed kan spare en del renteomkostninger.

Mange danskere begår den fejl, ikke at have en klar tilbagebetalingsplan eller økonomisk overblik & kendskab til ens rådighedsbeløb. Denne fejl bør du ikke lave, hvis du ønsker en optimal afbetalingsperiode.

4. SU lån – en mulighed for studerende

SU lån kan helt sikkert anbefales hvis du er studerende. Forholdene er gode og renterne er lave. Undersøg derfor hvorvidt banken eller SU-lånet er det mest attraktive for dig. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, men du får ikke mere gunstige vilkår end hos SU.dk.

Det eneste problem kan være, hvis du har brug for mange penge nu og her. De udbetaler dem nemlig løbende på månedsbasis.