Låneoverblikket kan blive mange penge værd

Låneoverblikket gør en forskel

Der er mange danskere som undervurderer betydningen af det forkromede låneoverblik og det er en skam. For overblikket kan blive mange penge værd, specielt hvis vi ser på en tidshorisont over 60, 80 eller 140 måneder.

Jo længere tid du låner pengene, desto større forskel gør selv små forskelle i renten og de øvrige omkostninger. Se mere om hvorfor overblikket er så afgørende her og læs om hvordan du selv får det.

Overblikkets delelementer

Lad os starte med at understrege, at der kan være mange tusinde kroner at spare. Du kan selv prøve diverse låneberegnere på nettet, hvor du indtager dit ønskede lånebeløb og løbetid. Prøv at variere renten og det vil fungere som en øjenåbner for dig.

Nu til overblikkets delelementer, for der er to aspekter i det. At finde frem til hvem der kan låne dig det ønskede pengebeløb og hvor du så ligeledes opfylder kravene.

Hvem kan låne dig hvad?

Start altid med at finde frem til, hvem der kan låne dig hvad. Det vil være meget forskelligt, fra udbyder til udbyder. Vores hjemmeside giver mange gode råd om muligheder, krav og udvalg på markedet.

For eksempel er der stor forskel på om du vil søge et forbrugslån på 25.000 eller et forbrugslån på 40.000. Der er nemlig mange långivere med forskellige beløbsgrænser, der kan påvirke dine valgmuligheder.

Sådan ændrer dine muligheder sig hele tiden, alt efter din situation, personlige forhold og økonomiske lånebehov.

Hvor opfylder du kravene?

Det næste skridt er at tjekke, hvor du så opfylder kravene. Du bør sidde med en god håndfuld kandidater på hånden, som kan hjælpe dig med det du søger.

Det er nu tid til at afklare, om du opfylder kravene hos samtlige af disse. Alder, indkomst og RKI er tre af de helt generelle ansøgerkrav. Det kan være du må fravælge 1-2 firmaer på den baggrund.

Selvom det utvivlsomt er ærgerligt, sparer du dig selv for tid og besvær. Du sidder tilbage med det reelle billede af hvilke firmaer der kan hjælpe dig. Det er nu tid til at komme i gang med ansøgningen.

Overblikket bliver penge værd i det øjeblik du får udfyldt flere ansøgninger, indhentet flere tilbud og bliver i stand til at udvælge det billigste. Der kan være mange kroner til forskel, på de forskellige lånetilbud. Så brug tiden på det.