Lån til at samle gæld

Lån til at samle gæld

Det lyder måske som en lidt absurd idé at optage et nyt lån for at afbetale anden gæld. Men i virkeligheden er det slet ikke så dumt. Du kan nemlig drage en lang række fordele af det, og så er det faktisk hverken besværligt eller tidskrævende.

Vi ser på, hvordan du kan optage et lån til at samle gæld og forklarer dig, hvornår det måske kan være en god idé.

Fordele ved at samle gælden via et lån

Idéen om at samle sin gæld via et samlelån ligger i, at man i virkeligheden optager et helt nyt, som man så bruger til at afbetale sin gamle gæld. Det er primært noget, som er relevant for dig, der har optaget dyre lån hos en lang række forskellige udbydere. Det kan for eksempel være at du har 2-4 forskellige dyre smålån, som du har optaget hos diverse udbydere på forskellige tidspunkter. Det er en meget uhensigtsmæssig situation, da mange mister overblikket og derfor ikke får overholdt afbetalingen.

Særligt hos følgende 2 udbydere, kan der opnås lavere renter og dermed spares penge ved at refinansiere. Du kan ansøge uforpligtende:

Udbyder
Beløb
Alder
RKI
Kom i gang
400.000 kr.23 årNejSøg
350.000 kr.18 årNejSøg

Vælger du Bank Norwegian, så husk at afkrydse feltet “Indfrielse af lån” i ansøgningsformularen.

Det er ofte sådan, at de hurtige små lån kan være ret dyre, og derfor sidder mange i en situation, hvor de har enormt høje renteomkostninger og eventuelt også gebyrer for forsinket betaling i tillæg. I det tilfælde kan det være rigtig smart at optage et lån for at samle sin gæld. På den måde opnår du nemlig både et større økonomisk overblik, ligesom du kan spare penge på dyre renter og gebyrer.

Spar penge via lavere renteomkostninger

Dyre smålån, kreditkort og lignende, som måske er optaget som en forhastet beslutning og uden videre overvejelser, kan komme til at koste dig dyrt i form af renteomkostninger. Renten er som regel meget høj sammenlignet med et almindeligt forbrugslån, og derfor betaler du i dyre domme hver måned.

Når du optager et lån for at samle gæld, så bliver din gamle gæld faktisk nedbetalt med det nye lån. Således sidder du altså tilbage med ét samlelån. Her vil du oftest have meget bedre vilkår og en lavere rente. I praksis betyder det, at du i sidste ende kommer til at have betalt færre penge for at låne det samme beløb på grund af de lavere renter og omkostninger.

Få større økonomisk overblik

Det kan være svært at overskue sin økonomiske situation, hvis man har gæld hos 3-4 forskellige udbydere, og der dermed skal afbetales forskellige beløb til forskellige kreditorer hver eneste måned. Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvor meget man egentlig skylder, og hvor meget man har til rådighed hver måned. Ved at optage et forbrugslån for at samle gælden reducerer du antallet af kreditorer til én. Det giver dig et meget bedre overblik, fordi du nu kun skal afbetale til én kreditor hver måned, og du vil få meget lettere vil at overskue din privatøkonomi.

Bank Norwegian kan hjælpe dig online

Der findes en række udbydere på nettet, som tilbyder samlelån til at samle gæld. I praksis fungerer det ligesom at søge om et almindeligt online lån, men du skal bare angive, at pengene skal bruges til afbetaling af gammel gæld. Dette kan du blandt andet gøre hos Bank Norwegian, som tilbyder en af markedets laveste renter, og som samtidig vurderes meget højt blandt sine kunder – både når det gælder service og lånevilkår.

De klarer alt arbejdet med at betale dine øvrige kreditorer og sørger for alt det praktiske, sådan at du blot skal koncentrere dig om at betale af på dit nye lån med lavere rente og bedre vilkår.