Lån penge trods RKI

Er du blevet registreret i Ribers Kredit Information, så står du ikke i en god situation, hvis du er på jagt efter et nyt lån? Den er kort sagt lettere umuligt. Det kommer forhåbentlig ikke som en overraskelse.

Ribers Kredit Information, også kaldet RKI er et indeks over dårlige betalere – altså folk, som har optaget et lån, og ikke har tilbagebetalt det.

Det er ikke just positivt at være registreret i Ribers. Det betyder ganske enkelt, at andre virksomheder kan se, at du har gæld, inden de låner dig penge, hvilket vil betyde, at langt de fleste virksomheder vil takke nej til at give dig et lån.

Svært ved at låne penge?

Men vi lever i en verden, hvor intet er umuligt. Det er svært at låne penge, hvis du er registreret i RKI, men umuligt er det ikke. Den eneste rigtige løsning er at arbejde på at komme ud af RKI. Det kan du gøre, ved at tilbagebetale den gæld du har. Det er kreditorerne der får dig anbragt i Ribers Kan du ikke betale dem tilbage, så kan du prøve at indgå forlig og afdragsordninger, der kan bringe dig ud af gældsspiralen.

Skal du have fat i et lån, så skal du have lavet et budget. Det er hverken svært eller kompliceret – det kan godt tage lidt langt tid, men det skal du have gjort, uanset om du er i RKI eller ej. Du skal have fundet alle dine indtægter og udgifter, samt lavet et budget for din økonomi.

Det er vigtigt, at du husker alle indtægter og udgifter. Det er alt fra tøj og mad til fitnessabonnement og biludgifter. Det hele skal medregnes, så du får et retvisende budget. Det beløb, som du har tilbage (forskellen mellem indtægter og udgifter, hvis indtægten er størst), er det, som du kan betale et eventuelt lån af med hver måned.

Det er en stor fordel for alle parter, hvis du får udarbejdet et budget. Hvis du får banken til at hjælpe dig med at udarbejde budgettet, så kan du være sikker på, at det er helt korrekt lavet, med de rigtige tal og uden fejl. Det bør du overveje.

Dog kan du også sagtens gøre det selv, da det blot er tidskrævende arbejde. Det kræver dog hverken en speciel uddannelse eller erfaring af nogen art at lave et budget. Øvelse gør mester  og du kan eventuelt medbringe det i banken og forhøre dig om, om de kan tjekke det igennem for eventuelle fejl og mangler, hvis det er første gang du prøver det.

Ribers er kort sagt lig med begrænsede lånemuligheder og hvis du før eller siden kommer ud, vil vi gerne henvise dig til vores 3 gode råd inden du ansøger om lån.

Lån trods RKI

Der er mange tusinde danskere i RKI og der er ingen tvivl om at finanskrisen har haft en stor indvirkning på tendensen de senere år. Ifølge Experian.dk var der 229.126 dårlige betalere i januar 2016, mod 231.785 danskere i RKI juli 2015. Der er altså sket et positivt fald i både samlet gæld og antallet af personer i Ribers.

Det ændrer dog ikke ved at mange danskere, fortsat har brug for et lån, som alle andre. Det er desværre sådan, at du hverken kan optage gode lån trods RKI online eller i banken, da det vil være økonomisk uansvarligt. Så selvom du selv mener et lån på 15.000 eller 30.000 kan løse det hele, vil det sjældent være tilfældet.

Det skulle kun være, hvis du kan finde en udbyder som kan tilbyde dig at låne penge trods RKI, i en form for refinansiering. En refinansiering hvor du får afdraget alle dine små dyre lån og får dem samlet ét sted, til en markant lavere rente. Denne form for refinansiering er udbredt og en god løsning, men svært at få når man står angivet i RKI.

Du kan dog altid forsøge at høre udbydere som Ekspres Bank, Bank Norwegian eller din egen bank. Kontakt dem for at høre, frem for at sende en ansøgning. Disse udbydere gør sig typisk i refinansiering, men at du står i Ribers kan nemt betyde, at du bliver afvist. Bare så du er forberedt på dette.

Hvor kan jeg låne penge med RKI registrering?

Det kan du få steder, men ingen vi kan anbefale, da de er omfattet af høje renter og dyre gebyrer. Det er ikke værd at forfølge de tvivlsomme muligheder, der kan findes på markedet. Der er en grund til at hverken pengeinstitutter eller landets lånefirmaer ønsker at udlåne dig penge. Det er fordi det er økonomisk uforsvarligt, når du allerede har for meget gæld til at betale.

Vi er med på, at man kan havne i RKI under uheldige omstændigheder, men generelt skyldes det en sårbar og belastet privatøkonomi. En økonomi der kun bliver mere belastet, hvis du optager et lån trods RKI registrering . Dit fokusområde bør være at snakke med en økonomisk rådgiver og få lavet en plan for hvordan du får betalt dine kreditorer.

Det er vejen til at komme ud af Ribers igen og på fode rent økonomisk. Du vil sikkert også se det som en lettelse, at blive fri for rykkerbreve og kreditorer der puster dig i nakken.