Kreditstatus

Når der er tale om lån, så ønsker vi selvfølgelig den størst mulige sikkerhed for, at pengene kan betales tilbage. Det er både en fordel for lånefirmaerne og for forbrugeren.

Din kreditstatus som privatperson er derfor et centralt element, der indikerer om du er en dårlig betaler, eller en person med privatøkonomien i orden.

Når det kommer til internetlån skelner man typisk mellem lån uden sikkerhed eller lån på trods af RKI. Sidstnævnt er nærmest umuligt at lave og en rigtig dårlig ide. Det er kun med til at forværre din gældspiral og økonomiske situation.

Din kreditstatus er afgørende

Din kreditstatus er altafgørende for dine lånemuligheder, ikke at forveksle med værktøjet fra Experian. Det har nemlig samme navn og er netop til for at der kan skabes gennemsigtighed mellem långiver -og tager. Den er vigtig begge veje.

Din status afhænger meget af om du har gæld eller ej. Det er Ribers Kredit Information (RKI) der bestemmer om du kan låne penge på nettet. For hvis du er registreret her, vil dine muligheder være tæt på nul. Der er få udbydere som kan hjælpe, men til rigtig høje renter.

Skulle du være ude af RKI, kan du se mere om dine muligheder via vores oversigt på siden Jeg er ikke i RKI. Du kan nemt danne dig et overblik via sidebaren i højre side.

ER du derimod registreret i Ribers anbefaler vi at du kontakter dine kreditorer og arbejder på at komme ud. Du vil kun opleve modstand og afvisninger, så længe du står anført som dårlig betaler. Selv hvis du bliver godkendt, vil det kun være med til at forværre din privatøkonomiske situation.