Hvad koster et lån på 225.000?

Lån på 225000

225.000 kroner kan få dig et langt stykke vej, hvis du har brug for finansiering og det kan tage ret så lang tid at spare op på egen hånd. Der er heldigvis flere firmaer, der gerne vil låne penge ud online hvis banken siger nej.

Se på hvad det kan koste at låne 225.000, for at give dig et indtryk og illustrere hvad du bør have øje for.

Det skal du overveje, inden du tager et forbrugslån

Det første du skal overveje er, om du kan spare pengene op selv. Det kan virke som en god ide at låne penge, og det kan også være nødvendigt, men sæt dig ned og vær sikker på det er det rigtige for dig.

Det næste du bør fokusere på er, at om banken kan at hjælpe dig. Du har muligvis allerede forhørt dig og fået nej. I givet fald, vil du have flere gode muligheder. Steder hvor du kan låne 300.000, hvis du har brug for mange penge til ny bil, indskud eller andet.

Sidst er det en god idé at være bevidst om de omkostningsforskelle du finder på markedet. Det er én af grundene bag vores vejledende låneeksempel på denne side. Det viser hvilken indvirkning selv små renteforskelle kan have ved et lån på 225.000 kr.

Hvad er det vigtigste at holde øje med?

Når du har besluttet dig for, at 225.000 kroner er det rette beløb for dig, skal du i gang med at undersøge, hvor du kan få den laveste rente og dermed den bedste pris. Det er vigtigt at holde øje med løbetiden også, for hvis lånet strækker sig over meget lang tid, kan det komme til at koste dig dyrt.

Du behøver ikke hive regnemaskinen frem hver gang du skal undersøge et lån. Der ligger flere frit tilgængelige beregnere på internettet. Vi vil følgende give et eksempel på, hvad en lille forskel i renten kan betyde for prisen, du skal betale for at låne 225.000 kroner.

  • Hovedstol: 225.000 kroner
  • Stiftelsesomkostninger: 1.000 kroner (denne omkostning er et engangsbeløb)
  • Rente: 7 eller 9 procent
  • Løbetid: 7 år

Med disse parametre kan vi nu illustrere forskellen på omkostningerne for at låne det samme beløb over den samme periode med ens stiftelsesomkostninger, men med en renteforskel på to procentpoint. Med en rente på 7 procent koster lånet 60.870 kroner og med en rente på 9 procent koster det 79.429 kroner. En lavere rente kan altså her spare dig for omkring 18.500 kroner.

Selvom det ikke er sikkert, du får presset dig ned til en så markant forskel i rente, er det altid forsøget værd. Husk på det er fuldstændig uforpligtende at indhente tilbud og priser, så det “koster” kun din tid.

Et godt eksempel på hvad et ordentlig stykke forarbejde kan betyde for din privatøkonomi og samlede omkostninger.

Sidst er det vigtigt at nævne, det har en stor betydning hvilket pengebeløb du vælger. Der er forskel på at søge lån på 200.000, 225.000 eller 300.000 kroner. Jo flere penge du søger om, desto flere renteomkostninger vil du få relativt set.