Har Nets spæret dit dankort?

Denne artikel er den første i vores lancering af nyhedssektionen, hvor vi vil komme med aktuelle nyheder inden for lån, renter, bank og privatøkonomi.

Vi lægger ud med en mindre positiv nyhed, for der er problemer hos indløseren Nets. Det har medført at de har spærret en lang række dankort.

Det er frygten for misbrug der har foranlediget beslutningen som du kan læse mere om her. 

 

Ukendt antal spærringer

Nets har ikke officielt meldt et antal ud, så der er diskussion om det konkrete antal spærringer. Ekstra Bladet mener 2.700, men uanset hvad er mange danskere blevet berørt af det.

Årsagen menes at være en overvågning af en række tvivlsomme handlinger, der er mistænkt for kriminalitet. Det er derfor har valgt at sikre deres kunder.

Er du en af de ramte danskere der har fået dit dankort spærret, så anbefaler vi at du ringer til Nets. Kun de kan gøre dig klogere på status, men der kan være travlhed ved telefonen.

Det har ikke været muligt at finde en officiel nyhed eller udmelding på deres hjemmeside, men du kan læse om den generelle spærring af kort her.

Kun kort tid efter angreb på butik

Det er kun få uger siden at der var et hackerangreb på en butik der anvendte Nets som indløser. Det var en butik på Færøerne og denne sagt har derfor berørt langt færre danskere, end den nuværende sag.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at disse spærringer indtil videre er lavet af sikkerhedsmæssige hensyn. Det er trods alt bedre end at løbe en unødig risiko. Mkom.dk ser det derfor som et positivt signal – trods alt.