GE Money Bank skifter navn til Santander Bank

Sammensmeltningen mellem GE Money Bank og Santander Bank er nu blevet en realitet. Helt tilbage i juli 2014 kunne vi berette om at Santander Consumer Bank havde opkøbt GE Money Banks kreditafdeling i Skandinavien.

Siden har der været uvished om hvordan det ville påvirke lånemarkedet online og nu ser vi de første konsekvenser. Der er nemlig sket et navneskifte, så du nu fremadrettet kommer til at søge samme finansielle produkter hos Santander.

Det betyder ligeledes at hvis du besøger gemoneybank.dk bliver du nu automatisk videresendt til santanderconsumerbank.dk, men med muligheden for at søge om det samme Privatlån Plus som altid.

Mkom ser nærmere på navneskiftet, sammensmeltningen og hvilke betydning det kan få for eksisterende kunder og dig som forbruger.

 

Betydningen for forbrugere

Navneskiftet er meget nyt og kun få dage gammel, så den endelige betydning er umulig at klarlægge, men indtil videre får det ikke den stor betydning for dig som forbruger. Dine lånemuligheder forbliver intakte, for du kan ansøge om præcis samme produkter som før. Det sker bare hos Santander i stedet.

Da der er tale om et opkøb imellem de to virksomheder, kan man nemt forestille sig at mange af de samme medarbejdere sider i afdelingen. Det vil i givet fald betyde, de har 100 % styr på alle procedure og standarder, så du får samme gode og professionelle service som kunde.

Mkom vil følge udviklingen og opdatere dig, hvis Santander begynder at ændre eller udfase deres nuværende produkter.

 

Betydningen for kunder

Er du allerede kunde hos GE Money Bank, så vil du helt sikkert være spændt på at vide, om navneskiftet får nogle effekter for dig. Som udgangspunkt har begge parter (dig og banken) underskrevet en låneaftale og den kan ingen af Jer løbe fra. Hvis de har rettigheder til at ændre i Jeres nuværende aftale, bør det fremgå tydeligt af denne.

Men helt generelt skal du ikke frygte for at renten stiger eller at du bliver pålagt ekstra omkostninger. Låneaftalen er som den er og den kan Santander ikke ændre, bare fordi de opkøber en anden virksomhed. Lån på nettet laves til en fast rente og den kan ikke pludselig blive variabel.

Et opkøb består af et køb af både aktiviteter og forpligtelser, så Santander Bank har været fuld bevidst om hvilke aftaler og vilkår der allerede indgik i GE’s kreditafdeling. Alt i alt bør du være helt rolig som eksisterende kunde. Vilkårene vil forblive de samme, men det er svært at vide om kundeservicen vil blive påvirket.

 

Opdateringer på Mkom.dk

Det er klart, at efter de to låneudbydere er blevet til én, så har vi opdateret alle vores oversigter. Det betyder at GE Money Bank ikke længere vil fremgå. Vi ser ikke nogen grund til at henvise dig til samme udbyder to gange, selvom de har flere låneprodukter på hylderne.

Det er ikke den eneste ændring vi har lavet på hjemmesiden. For lånebeløbet hos Pengeautomaten er ligeledes blevet hævet fra 250.000 til 300.000 kroner i vores oversigter. Ellers er alt ved det gamle og du kan være sikker på vi hurtigt vil opdatere vores låneoversigter, næste gang der sker ændringer på markedet.