Fordele og ulemper ved internetlån

Fordele og ulemper ved internetlån

Der er mange fordele og ulemper ved internetlån, hvor du søger om lån på internettet og direkte fra computeren kan søge om det beløb du mangler.

Fordelene bliver mere og mere overvejende. Løsninger som NemID og nye spillere som Santander Consumer og Bank Norwegian har medført at du som forbruger kan forvente konkurrencedygtige renter.

I denne artikel ser MKOM nærmere på de mange fordele og ulemper – men der er ingen tvivl om at fordelene er flest!

ÅOP

Før de forskellige punkter bliver gennemgået, er det vigtigt at nævne ÅOP som begreb. Mange ved slet ikke hvad det betyder og har derfor fokus på renten i stedet for. Desværre vil man derved overse nogle væsentlige omkostninger når man sammenligner de forskellige lånetilbud, så som oprettelsesgebyrer og lignende gebyrer.

Det er derfor meget vigtigt at du i stedet sammenligner de forskellige ÅOP’er du bliver tilbudt. Men hvad betyder ÅOP så? ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger årligt angivet i procent, og ved at have fokus på denne, vil du dermed ikke overse uforudsete og betydelige omkostninger.

Det gælder om at finde et lån med lav åop, da det vil sikre dig den billigste løsning som kunde.

Internetlån er nemmere og hurtigere

– Og med højere godkendelsesrate

En af de klare fordele ved internetlån er at det er både nemmere og hurtigere end alle andre muligheder, når du har behov for et forbrugslån. Samtidig er det ofte lettere at få et internetlån godkendt hos diverse firmaer, end det er hos din egen bank, der typisk er markant strengere i deres krav.

Sidst, behøves du ikke stiller sikkerhed bagved dit internetlån i enten bolig eller bil, hvilket mange foretrækker. Det kan være tilfældet i banken, særligt hvis du søger større pengebeløb.

Lån uden sikkerhed er helt klart den primære variant på nettet, og det indebærer en række klare fordele for dig som forbruger. Ikke mindst en mere fleksibel og enkel ansøgningsproces, hvor du blot skal udfylde dine personlige oplysninger og lønforhold, ikke mere end det.

En af ulemperne er at banken er et mere “sikkert” sted, hvilket skal forstås på den måde, at de i højere grad er ansvarlige for din privatøkonomi generelt og derfor skal du ikke altid tolke deres nej negativt. Nej, nogle gange kan det være et tegn på du måske ikke har privatøkonomien og at det direkte ville være ufornuftigt.

Den største ulempe ved internetlån er ofte, at de ganske enkelt er dyrere. Det er dog sket meget de seneste år, særligt på renteniveauerne, der har gjort online forbrugslån til et godt alternativ. Se mere om fordele ved forbrugslån her.