Danskerne bliver rigere

Det er ikke kun i erhvervslivet at det går fremad, for faktisk viser tal fra Danmarks Statistik og Realkreditrådet at vi bliver rigere.

Tiden med finanskrise og stor gæld er næste forduftet og erstattet af mere positive tendenser. Et signal om vi er på vej mod bedre tider som samfund. Inden det bliver for rosenrødt skal det noteres, at en del danskere stadig er meget forgældet.

Men i gennemsnit er vores formue 3 gange så stor som gælden. Det giver en smule frihed i økonomien for mange, som er rigtig positiv. Læs mere om nyheden her. 

 

Nye tal fra Realkreditrådet

Nye tal fra Realkreditrådet viser at en normal husstand har en formue på 2,4 millioner kroner. Det kan lyde af meget, men er det ikke nødvendigvis hvis du har et stort boliglån og mange af pengene bundet i huset.

Det er nemlig tendensen. At vores formuer er bundet i boligen og  ikke til rådighed, når du skal på ferie eller lave nyt køkken. Det er derfor mange danskere stadig er nødt til at søge om lån på nettet, hvor der mangler 10-15.000 kroner til sommerferien eller den nye ombygning.

Læs også: Lån på 15000 kr.

Omvendt kan friværdien i huset anvendes til at optage billigere lån, ved at du stiller den som sikkerhed. Præcis som det kan gøre banken mere medgørlige, så det kan være en klar fordel i visse sammenhænge.

 

Danskerne sparer mere op

En anden interessant nyhed fra Realkreditrådet er, at vi danskere sparer flere penge op, end vores europæiske venner. Tallene viser at vi gennemsnitligt har boliglån for 360.000 kr. hvilket er tredje mest i Europa.

Det er ikke nødvendigvis negativt, for vi gemmer store opsparinger i både bolig og pension. I sidste ende er opsparinger jo med til at overflødiggøre lån, eller i hvert fald give dig langt bedre og bredere lånemuligheder.

Sparer du nok op? Det er værd at reflektere over, så du har penge til de svære tider og når du går på pension.