Brug for penge til julegaver?

De fleste danskere kender til at have pengeproblemer, specielt i december måned hvor der skal gives masser af gaver og hygges med familien. Man kan holde jul på mange måder og hvis dit budget er begrænset, kan du selv gøre en masse for at sænke forbruget.

Har du brug for penge til julegaver? Så giver Mkom dig her en række gode råd til, hvordan du kan få mere økonomisk overskud. Der er forskellige veje at gå og vi guider dig igennem de to mest åbenlyse. 

 

1. Læg et budget og sænk udgifterne

Den mest fornuftige vej du kan gå, er at lægge et budget for hele december. Husk at medregne nytårsaften, da det ligeledes kan blive en dyr aften. Når du har lagt et budget, vil du hurtigt få overblik over hvilke udgiftsposter der fylder mest og hvad du mangler af penge.

Overblikket er det helt centrale, når du skal beslutte om der skal spares på en masse områder og/eller om du er nødsaget til at tage et mindre lån. Overblikket vil hjælpe dig med at klarlægge dit pengebehov og det er step 1, for at kunne finde den optimale løsning.

Herefter er det tid til at analysere på diverse udgiftsposter. Sørg for at lave dem realistiske, så du ikke undervurderer. Det er faktisk bedre at overvurderer omkostningerne, så du er på den sikre side.

Alle familier har hver deres traditioner og det er forskelligt hvor mange arrangementer og weekendture man tager til. For det er nemlig områder man nemt kan skære væk for at spare penge. Omvendt er det ærgerligt at fjerne en mangeårig tradition fordi pengene er knappe.

Det er ikke nemt, men hvis du vælger at gå spare-vejen bliver du nødt til at prioritere. Det vigtigste er at julehyggen forbliver intakt og at der er rigeligt med mad og gaver juleaften. Så kan man undvære det meste.

Vi anbefaler du benytter Spiir til at lave budgettet og holde overblik over, hvad du bruger pengene på. Ikke bare til jul, men i hverdagen hele året. Specielt hvis du ofte er presset økonomisk. Der kan hurtigt være flere tusinde kroner at spare, som man bruger uden god grund.

Sænk gavebudgettet

Gaverne er helt sikkert en af de største udgiftsposter og hvis du mangler penge hertil, er der al mulig grund til at sænke gavebudgettet. Snak med de øvrige i familien om at sænke beløbene med fx. 100 kr. Eller aftal at det kun er børnene der skal have gaver. Hvad du nu foretrækker.

Selvom du har gode muligheder for at finde billige julegaver, så løber det alligevel op i længden. Du bør derfor undersøge om der ikke kan spares 1-2.000 kroner på at sænke gavebudgettet.

Læs også: Billige julegaver til hende og ham 

 

2. Lån til julegaverne

Den nemme vej, er at tage et lån til julegaverne. Det kan du gøre hos flere udbydere online. Det er nemt, hurtigt og kan klares på få timer. De færreste dansker orker at skulle høre banken, når det kun drejer sig om småbeløb. Det er der heller ikke grund til, for der er kommet stærke alternativer online.

Kvikautomaten og Vivus er to af de udbydere der tilbyder det første lån & kredit gratis. Det betyder du kan låne 3-4000 kroner som nye kunde helt gratis. Så længe du kan betale pengene tilbage inden for 30 dage, er det en rigtig god og billig løsning, på et akut pengeproblem.

Det er bare afgørende at du så får dem tilbagebetalt til tiden, for at undgå ekstra gebyrer. En anden mulighed er det nye L’EASY minilån på 5.000 – 10.000 kroner. Her får du rente- og afdragsfrihed i 60 dage og det vil give dig muligheden for at betale lånet ud, efter 2 måneder. Her er du forhåbentlig bedre stillet.

Vi har tidligere skrevet en artikel om at låne penge til julegaver. Se den her. Den beskriver dine muligheder på nettet og ellers kan vi anbefale dig at ansøge hos Vivus, Kvikautomaten og Leasy. Vær ikke bange for at søge alle stederne, for det er gratis og gør det nemmere at finde den laveste ÅOP.

 

Vi håber du kan bruge vores råd og ønsker dig en fantastisk jul! Glem nu ikke julehyggen selvom der skal skæres i udgifterne.