Brug for penge til operation eller indgreb?

Sygeplejerske ved operation

Har du brug for penge til et dyrt indgreb? Det kan være en operation, en fedtsugning eller lignende, så skal du have pengepungen i orden.

For alt efter hvad du skal have ændret, kommer det hurtigt til at koste 15.000 og helt op til 70.000 kroner. Penge som de færreste danskere har på kontoen. Vi ser nærmere på hvordan du kan skaffe pengene og hvorfor sommerferien er god timing.

Et godt tidspunkt henover sommerferien

Hvis du skal i gang med en større operation, vil det typisk komme til at påvirke dine fysiske evner markant. Det kan enten betyde at du ikke må røre dig som normalt, at du skal holde dig i ro eller ikke må arbejde i flere uger.

Det er ikke unormalt at du bliver sygemeldt 1-2 uger efter et større indgreb og netop derfor er sommerferieperioden et oplagt tidspunkt. Det vil give dig tid til at blive 100 % igen og du kommer ikke til at stå dårligere hos din arbejdsgiver – eller bruge af dine feriedage.

Mkom.dk har tidligere set nærmere på mulighederne for at låne til kirurgi og operationer. Her kan du nemt komme i gang med at søge på nettet. Det er nemt, hurtigt og så kan du låne over 50.000 kroner mange steder. Det vil være nok for de fleste.

Vil det ikke ødelægge ferien?

Det er klart, at hvis du skal igennem en stor operation kan det lægge en dæmper på din ferie og dine muligheder for at tage på stranden eller til udlandet. Omvendt vil du være omgivet af dine venner og familie langt mere, hvilket gør det nemmere at være inhabil.

De fleste vil have det sværere ved at skulle ligge derhjemme i 2 uger, uden selskab, og hvor man har dårlig samvittighed over for sin arbejdsgiver. Du kan jo ikke være sikker på at få løn i fraværet, da DU har valgt at foretage operationen. Du vil typisk frasige dig løn i perioden, hvis det er et personligt og frit valg du har truffet.