Banker kæmper om Danmarks bedste analytikere

Finanskrisen er langt væk og det er aktiviteterne på aktiemarkedet et tydeligt bevis på.  Det er nemlig stor travlhed på finansmarkederne, der har skabt stor efterspørgsel efter Danmarks bedste analytikere.

Flere af landets største banker kæmper derfor om topanalytikerne, da de har været mindre efterspurgte de seneste år. Det har betydet bankernes stab har været reduceret, men nu er der brug for dem da mange børsnoteringer er på vej. Det beretter Berlingske Business.

 

Travlt aktiemarkedet skaber efterspørgsel

Det er den stigende aktivitet på aktiemarkedet der har skabt den store efterspørgsel, som gør at Danmarks bedste analytikere næsten kan vælge og vrage.

Det er specielt banker som Nordea og Danske Bank der er blevet presset på medarbejderstaben, hvor topfolk er svære at finde og beholde.

Er det et endeligt tegn på at finanskrisen har sluppet taget i landets banker og virksomhedsejere? Det kan kun tiden vise, men når topanalytikere er efterspurgt peger pilen opad.

Tre af de omtalte noteringer, der har medført til denne udvikling er Matas, ISS og OW Bunker, der alle var ekstremt store børsnoteringer og meget værdifulde for bankerne. Det er ekstremt indbringende at være ansvarlig for én af disse. Så det er ikke så underligt at landets banker gerne vil have et stærkt hold, med landets bedste analytikere, når virksomhedsejerne skal overbevises.

 

Et godt signal for hele Danmark

Den her nyhed er et godt signal for hele Danmark, ikke kun landets topanalytikere. For det er et klart signal om at væksten er på vej i den rigtige retning.

At der begynder at være gode regnskaber hos langt de fleste virksomheder. Et stærkt erhvervsliv skaber altid ringe i vandet.

Så der er god grund til at glæde sig over nyheden som samfund og forbruger, selvom den direkte effekt er svær at få øje på.