Ansøgningsprocessen step by step

Ansøgningsprocessen

Det er ikke alle danskere der har prøvet at søge om lån online før, hvis du er én af disse, kommer her en step by step guide.

En guide til ansøgningsprocessens forskellige elementer, så du ved hvad du går ind til. For nogle kan det være lidt ubetryggende at skulle gøre noget så seriøst og vigtigt på nettet. Men du kan være helt sikker på det er både nemt og rigtig sikkert at ansøge om lån online.

Guidens 3 trin

Vi har valgt at inddele guiden i 3 trin. Mere skal der ikke til og så kan du have ansøgt om et forbrugslån på 30000 kroner. Vi har valgt at tage udgangspunkt i fremgangsmåden på Leasy.dk, omend den vil være meget identisk hos andre udbydere:

1. Udfyld lånebeløb og løbetid

Det første du altid skal gøre, er at vælge dit lånebeløb og løbetid. Det er de to navne som udbyderne bruger. Det er meget ligetil. Vælg hvor mange penge du mangler og hvor lang tid du vil have dem, som det ses på følgende eksempel, ved et lån på 30.000 kroner i 48 måneder.

LEASY ansøgning

BEMÆRK: Jo længere løbetid, jo lavere månedlig ydelse – men dyrere samlet set.

2. Udfyld personoplysninger

Når du har klikket dig videre via “Ansøg nu”, er det tid til at udfylde dine personlige oplysninger. Her vil det være forskelligt hvad udbyderne beder om og hvilke krav de har til dig som ansøger. Men begge dele vil fremgå tydeligt.

Du bliver nu bedt om diverse informationer og det er særligt følgende oplysninger, du altid skal give:

  • Dit navn
  • Din bopæl/adresse
  • Telefon
  • Mail
  • Fødselsdag/CPR nummer
  • Statsborgerskab
  • Beskæftigelse
  • Årsindtægt
  • Bekræft betingelser

3. Svar pr. mail – underskriv med NemID

Du har nu gennemført ansøgningen og skal derefter vente på svar. Vi lever i en digital tidsalder, hvor en godkendt ansøgning, vil medføre et lånetilbud sendt pr. mail. Så det er afgørende at din e-mail bliver angivet korrekt.

Herefter kan du nemt tjekke den igennem, husk at få læst det hele, selvom det kan være en smule kedeligt. Når du er klar og er sikker på at have fundet den rette udbyder, skal du underskrive med din NemID signatur. Igen sker det digitalt, uden du skal sende breve med posten eller lign.

Gør dig selv den tjeneste at søge flere steder, så du får indhentet flere tilbud. Mange undlader det og MKOM har derfor meget fokus på det, på hjemmesiden. Det vil nemlig gøre det mere sandsynligt at du får fundet den billigste og bedste løsning. Det kan du aldrig vide på forhånd, da det er en individuel kreditvurdering der afgører, hvilken rente og ÅOP du får tilbudt.

Hele processen er nem og hurtig at gennemføre for enhver, ung som gammel. Vi håber du er blevet klogere på hvordan, hvis du er “ny i faget”.