Alder

Dine lånemuligheder afhænger i høj grad af din alder. Er du over 18 kan du dog altid optage et lån – mulighederne kan dog være meget begrænsede, hvis du er mellem 18 og 23. Det er først fra du runder 23, at en lang række låneudbydere kan hjælpe dig med både store og små lån.

Det er som sådan fornuftigt nok. Du skal blot være opmærksom på, at det ikke er alle lån, som du kan gøre brug af, hvis du er mellem 18 og 23. Der kan så sættes spørgsmålstegn ved grundlaget for denne beslutning, for det er netop når man er mellem 18 og 23, at man ofte har behov for lån, både de store og små af slagsen.

Mkom hjælper dig på vej med vores låneoversigt over dine muligheder i følgende aldersgrupper:

  • 18 – 19 år
  • 20 – 24 år
  • 25 år

Gaa til laaneoversigt

Du kan gå til låneoversigten for at se alle dine muligheder, hvis du er ung og med brug for penge.

Lånefirmaernes inddeling af aldersgrupper

Vores inddeling af aldersgrupperne bærer i høj grad præg af lånefirmaernes krav til dig som kunde. De ved af erfaring, at unge statistisk set har en mere svingende indtægt og større usikkerheder i privatøkonomien.

Det er derfor mange vælger at sætte grænsen ved 20, 23 eller 25 år.

Mkom.dk hjælper dig med et godt overblik og du kan se hvilke muligheder du har som ung låner ved at gå til låneoversigten.

Grunde til udbydernes skepsis

Du må ikke tage udbydernes afvisninger negativt, for det er bestemt ikke personligt. Når de vælger at sætte en aldersgrænse, skyldes det en generel skepsis baseret på tal og statistikker. Kort sagt, en kynisk kalkule af de realistiske scenarier.

Grunden til den store skepsis når det kommer til unge er, at mange har en tendens til, ikke at kunne betale pengene tilbage grundet et overforbrug. Derfor har mange låneudbydere simpelthen valgt, ikke at låne penge ud til unge. Det er som sådan helt fair, da unge ofte har mindre erfaring i erhvervslivet, en mindre indtægt og sjælden ejer hus, bil etc.

Det er alligevel (næsten) altid muligt at optage lån. De lånemuligheder som åbner sig først, kan i mange tilfælde være med dyre renter og derfor er det vigtigere end aldrig før, at du får ansøgt hos 3-4 forskellige firmaer, for at finde det billigste.

Det kan anbefales, at du starter med en snak i banken, i  forbindelse med et lån. De har både gode råd og anbefalinger, som kan spare dig for enorme summer i renter og gebyr. Banken kan i mange tilfælde også hjælpe dig med selve lånet, og er i langt de fleste tilfælde også den billigste og mest sikre løsning.

Du bør altid prøve at undgå at optage lån i en tidlig alder. Alternativt kan SU.dk være et godt alternativ, hvor du kan få op til 8.039 kr. pr. måned i 2018.

Kan du ikke undgå at optage et lån, så bør du låne hos en sikker udbyder, hvor sikkerheden og renten er optimal. Du skal bare være opmærksom på, hvor hurtigt du kan betale pengene tilbage og til hvilken rente, så du ikke ender med at opbygge en enorm gæld, som følger dig i mange år.